Vårens aktiviteter gav fantastiska upplevelser!

Att träffas, umgås och uppleva saker tillsammans med våra kunder, deras anhöriga och våra medarbetare tycker vi på Vivida är viktigt! Därför anordnar vi varje år ett antal aktiviteter där vi får träffa människor från olika delar av landet. Våren 2015 anordnade vi bland annat en uppskattade heldag på Kolmårdens djurpark, och en motorsportsdag i Kumla. Nu planerar vi för höstens aktiviteter och vi vill veta vad just du vill göra!

Vivida har infört mer riktade aktiviteter

Att vi på Vivida får träffa våra kunder, deras anhöriga och våra medarbetare tycker vi är otroligt roligt och viktigt. Där får vi chans att under lite mer lättsamma former prata och lära känna varandra. Hösten 2014 samlade vi några av våra kunder till en träff i Örebro där vi tillsammans spånade på olika aktiviteter som vi ville erbjuda. En utav de önskemål som framkom var att erbjuda mer inriktade aktiviteter, och det var ett förslag som vi tog fasta på.

Heldag på Kolmårdens djurpark blev en succé!

En av de mest uppskattade aktiviteter vi hittills erbjudit var en dag på Kolmårdens djurpark. Lördagen den 16 maj samlades 116 kunder, anhöriga och assistenter på djurparken för en riktigt härlig heldag tillsammans. På Kolmården fick vi möjlighet att umgås och uppleva parkens fantastiska utbud av attraktioner och spännande djur. Dagen på Kolmården blev en oerhört härlig dag med solsken, glada skratt och fina upplevelser.

Julia fick träffa delfinerna

Inför dagen på Kolmården lottade Vivida ut 4 exklusiva träffar med Kolmårdens delfiner. En av de lyckliga vinnarna var Julia Oskarsson. Hon fick bland annat höra en spännande föreläsning om delfiner. Julia fick också möjlighet att klappa och känna på de fantastiska delfinerna. Hur kändes det då att klappa en delfin?
– Jag tyckte att det kändes ungefär som att klappa en blöt gummistövel när man klappa delfinens mörkgrå delar, och lite som att ta på kokt äggvita när man kände på den vita delen, sa Julia om sin upplevelse.

Motorsportsdag gav pirr i magen!

En annan av de aktiviteter som Vivida anordnade under våren 2015 var en motorsportsdag på Kumla funktionshindrades motorklubb. Lördagen den 30/5 var det regntyngda skyar och starka vindar som mötte ett antal kunder och deras assistenter på banan i Kumla, inte långt från Örebro. Dagenshöjdpunkt var att få köra folkrace. Det var två ombyggda Volvobilar som användes, och bilarna hade både rallysäten, störtbåge och dubbelkommando. Alla körde med en utbildad instruktör vid sin sida, och hjälm var en självklarhet. Turen gick kring den 800 meter långa banan, en bana som var full av kurvor och som verkligen gav upphov till pirr i magen. Det gick verkligen inte att ta miste på den glädje som deltagarna upplevde!

Vad vill du uppleva?

Just nu planerar vi för höstens aktiviteter, och vi vill gärna höra vad just du skulle vilja att vi anordnade för aktivitet? Har du något förslag får du gärna höra av dig till Åsa Lamu på Vividas kontor, du når henne genom att ringa 019 – 555 43 00, eller skicka ett e-postmeddelande till asa.lamu@vivida.se