Assistenttips inför sommarens äventyr tillsammans med kunden!

Tips till dig som ska ut och resa med din kund i sommar. Ju bättre planering du har, desto bättre blir resan!

Text: Oscar Husa, assistanschef på Vivida
Foto: Pixabay

Svensk sommarväg

Personlig assistans på semester

Det är alltid lättare att se fram emot något om man vet vad som väntar. Förutom den grundläggande informationen kring mat och boende kan man med fördel ta reda på mer info om:

  • Hur långt är det till närmaste affär?
  • Finns där närliggande aktiviteter för dig och/eller kunden?
  • Kommer det att finnas möjlighet till vardagssysslor så som träning eller att titta på TV?
  • Finns det WiFi? (Kanske viktigast!)

Planera din egentid

Att bara sitta och vänta på att nästa arbetspass ska börja gör inte resan roligare. Kommer du att ha egen, ledig tid under resan kan det vara bra att planera upp tiden för att få den att gå. Kanske tar du tillfället i akt till att bara slappa, ta en löprunda eller till att boka in en aktivitet för dig och en ledig kollega. Vem vet, kanske blir det den roligaste tiden på hela resan? Glöm bara inte att det är kundens resa du är med på och att du i första hand skall finnas tillgänglig för kunden.

Jobba med din egen inställning

Hur bra förarbete du än gör så kommer resan bara vara vad du väljer att göra den till. Ser du på resan som en jobbig del av ditt arbete så kommer den inte att bli rolig varken för dig eller för kunden. För så är det tyvärr. Din inställning kommer antingen att smitta av sig på eller göra kunden irriterad. Saknar du motivation kan du försöka att se det hela utifrån kundens perspektiv. Borde inte kunden ha sin bästa sommarsemester någonsin oavsett vad du tycker om den?

Personliga assistenter håller varandras händer

Socialisera mera

Innebär er resa arbete sida vid sida med någon annan kunds personliga assistenter och/eller vårdpersonal finns här ett ypperligt tillfälle till en rikare vistelse. Oavsett arbetsplats eller kund så har ni mycket gemensamt och säkert också mycket roligt att berätta. (OBS! tänk på tystnadsplikten) En god relation till dessa utomstående kollegor kommer garanterat att göra både din och din kunds resa till det bättre.

Stärk era band

Arbete på annan ort innebär oftast att du, dina kollegor och kunden umgås tätare både fysiskt och tidsmässigt. Ta denna tid till att lära känna och förstå varandra så att ni i framtiden och även efter resan gör ett bättre arbete tillsammans.

Och slutligen, smörj in er med solskyddsfaktor (myggmedel om det behövs) och drick mycket vatten!

Glad sommar på er!

Vill du ha koll nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Vill du ha koll på nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Hantera prenumeration

Dela:

Dela: