Pingis mot en svensk mästare och en smart byxa!

Pingis är grejen - men ta gärna med en assistent som “Bollkalle”. När jag var liten så spelade jag pingis hemma på mitt köksbord på 80 talet Jag fick en dag möjligheten att åter få uppleva denna sporten.

Text: Anders Karlsson
Foto: Vivida

Anders testar del 3

Jag mötte Simon i en pingishall i Örebro. I pingishallen var det fullt ös av ivriga pingisutövare i olika åldrar. Simon har en funktionsnedsättning och är med i Paralympics i pingis, så om det är någon som kan spela så är det mannen framför mig. Jag frågade vad det var som gjorde att han började med denna sport
- jag behövde en sport som jag inte behöver flytta på mig så mycket och pingisen är en bra sport då du håller dig vid en liten yta och den är så rolig, säger Simon med ett leende på läpparna. Nu tar vi ett bord och testar säger Simon, med stor spänning rullar jag till bordet och tar ett racket som ligger redo att göra sitt jobb. Simon slår den första bollen mot mig och jag träffar bollen och spelet är igång. Jag inser snabbt att detta är en sport som fungerar bra för mig som sitter i stol, jag når hela bordets brädd utan att flytta på mig. Sen kom en och annan boll, som jag missade och jag förstår att jag bör ha en hand på ena drivhjulet så att jag kan backa och göra små justeringar för att lyckas fånga några lite svårare bollar, som har en förmåga att åka bredvid min träff-area. Så att ha med sig en assistent /personlig bollkalle är att rekommendera Jag blev ganska snart svettig och kände genast att denna sport kräver sin man och vätska som vatten som bör tas vid valda tillfällen. Jag känner att detta är en sport som jag gärna återkommer till, då jag fann pingisen mycket rolig och passande för mig som sitter i stol. Sitter du i stol eller bara vill ha en sport som inte kräver långa förflyttningar vid utövandet så rekommenderar jag att du provar denna sport 

Den magiska byxan i Borås - bra även för den hjälpande assistenten

En dag när jag satt på mitt kontor och jobbade, så fick jag ett mail om en ny uppfinning – en byxa som är anpassad för oss människor som sitter i stol. Enligt informationen så skulle denna byxa göra det lättare för kunden och assistenten att få på och av byxan, utan att man behöver ställa sig upp. Jag känner själv till problematiken att kämpa med detta dagligen, då jag själv sitter i stol och har svårt att stå och få på bångstyriga byxor. Så detta låter intressant och måste undersökas. Sagt och gjort så bokade vi en tid för en undersökning en test av denna smarta byxa. GPS-en visade Borås. Jag och kameramannen Oscar satte oss i bilen denna varma sommardag och gasade på mot staden Borås När vi landade i det soliga Borås så träffade vi Marcus Alfinson som är en formgivare, konstnär, webbdesigner och är en egen företagare och skaparen av denna smarta byxa. Vi började med en trevlig fikastund på den skuggiga altanen där vi fick en berättelse om varför han skapat denna magiska byxa och svaret var som jag anat, nämligen att Marcus var trött på att alltid behöva ligga i sängen för att få på sig byxor – Det måste finnas ett sätt - en lösning på detta bök. Nu var det dags stunden då jag äntligen skulle få se denna skapelse. I detta fall så rör det sig om ett par “Överdragsbyxor” Som man lätt kan sätta på sig över sina vanliga kläder. Byxan har en öppning över bakdelen, vilket gör att du inte behöver lyfta på “Rumpan” när du sitter utan man bara drar på sig byxan – Rumpan blir helt enkelt utan byxtyg. Detta skapar en byxa som är mycket enkelt att sätta på sig även om du sitter i rullstolen och lika enkelt att ta av sig. Detta skapar möjligheten för många att själv kunna sätta på sig byxan utan assistenternas insats, Detta skapar även en bättre arbetsmiljö för assistenten som inte behöver göra tunga lyftet – Och det spar tid. Jag såg genast att behov skulle finnas med detta koncept i ett par fodrade byxor för kyliga dagar Marcus berättade att funderingar finns på att skapa detta framöver. Dessa byxor är ett bra tillskott och gör att många som sitter i stol kan sätta på sig själv, eller är till stor hjälp för dina assistenter i arbetsmiljö och smidighet. Vill du veta mer om denna smarta byxa och även se övriga designade tavlor så kontaktar du Marcus Alfinson http://www.mralfinson.com/

Pingis mot en svensk mästare och en smart byxa!

Pingis är grejen - men ta gärna med en assistent som “Bollkalle”. När jag var liten så spelade jag pingis hemma på mitt köksbord på 80 talet Jag fick en dag möjligheten att åter få uppleva denna sporten.

Text: Anders Karlsson
Foto: Vivida

Anders testar del 3

Jag mötte Simon i en pingishall i Örebro. I pingishallen var det fullt ös av ivriga pingisutövare i olika åldrar. Simon har en funktionsnedsättning och är med i Paralympics i pingis, så om det är någon som kan spela så är det mannen framför mig. Jag frågade vad det var som gjorde att han började med denna sport - jag behövde en sport som jag inte behöver flytta på mig så mycket och pingisen är en bra sport då du håller dig vid en liten yta och den är så rolig, säger Simon med ett leende på läpparna. Nu tar vi ett bord och testar säger Simon, med stor spänning rullar jag till bordet och tar ett racket som ligger redo att göra sitt jobb. Simon slår den första bollen mot mig och jag träffar bollen och spelet är igång. Jag inser snabbt att detta är en sport som fungerar bra för mig som sitter i stol, jag når hela bordets brädd utan att flytta på mig. Sen kom en och annan boll, som jag missade och jag förstår att jag bör ha en hand på ena drivhjulet så att jag kan backa och göra små justeringar för att lyckas fånga några lite svårare bollar, som har en förmåga att åka bredvid min träff-area. Så att ha med sig en assistent /personlig bollkalle är att rekommendera Jag blev ganska snart svettig och kände genast att denna sport kräver sin man och vätska som vatten som bör tas vid valda tillfällen. Jag känner att detta är en sport som jag gärna återkommer till, då jag fann pingisen mycket rolig och passande för mig som sitter i stol. Sitter du i stol eller bara vill ha en sport som inte kräver långa förflyttningar vid utövandet så rekommenderar jag att du provar denna sport 

Den magiska byxan i Borås - bra även för den hjälpande assistenten

En dag när jag satt på mitt kontor och jobbade, så fick jag ett mail om en ny uppfinning – en byxa som är anpassad för oss människor som sitter i stol. Enligt informationen så skulle denna byxa göra det lättare för kunden och assistenten att få på och av byxan, utan att man behöver ställa sig upp. Jag känner själv till problematiken att kämpa med detta dagligen, då jag själv sitter i stol och har svårt att stå och få på bångstyriga byxor. Så detta låter intressant och måste undersökas. Sagt och gjort så bokade vi en tid för en undersökning en test av denna smarta byxa. GPS-en visade Borås. Jag och kameramannen Oscar satte oss i bilen denna varma sommardag och gasade på mot staden Borås När vi landade i det soliga Borås så träffade vi Marcus Alfinson som är en formgivare, konstnär, webbdesigner och är en egen företagare och skaparen av denna smarta byxa. Vi började med en trevlig fikastund på den skuggiga altanen där vi fick en berättelse om varför han skapat denna magiska byxa och svaret var som jag anat, nämligen att Marcus var trött på att alltid behöva ligga i sängen för att få på sig byxor – Det måste finnas ett sätt - en lösning på detta bök. Nu var det dags stunden då jag äntligen skulle få se denna skapelse. I detta fall så rör det sig om ett par “Överdragsbyxor” Som man lätt kan sätta på sig över sina vanliga kläder. Byxan har en öppning över bakdelen, vilket gör att du inte behöver lyfta på “Rumpan” när du sitter utan man bara drar på sig byxan – Rumpan blir helt enkelt utan byxtyg. Detta skapar en byxa som är mycket enkelt att sätta på sig även om du sitter i rullstolen och lika enkelt att ta av sig. Detta skapar möjligheten för många att själv kunna sätta på sig byxan utan assistenternas insats, Detta skapar även en bättre arbetsmiljö för assistenten som inte behöver göra tunga lyftet – Och det spar tid. Jag såg genast att behov skulle finnas med detta koncept i ett par fodrade byxor för kyliga dagar Marcus berättade att funderingar finns på att skapa detta framöver. Dessa byxor är ett bra tillskott och gör att många som sitter i stol kan sätta på sig själv, eller är till stor hjälp för dina assistenter i arbetsmiljö och smidighet. Vill du veta mer om denna smarta byxa och även se övriga designade tavlor så kontaktar du Marcus Alfinson http://www.mralfinson.com/

Vill du ha koll nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Vill du ha koll på nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Hantera prenumeration

Dela:

Dela: