Steph Aiello - En makeup artist med klös 

Dagen innan hon skulle börja sin utbildning inom kosmetologi tog livet en ny vändning. Aiello var på väg hem efter en dag i Las Vegas när hon slumrade till bakom ratten och drömmen om skönhetsutbildningen blev istället en lång tid av sjukhusvistelse och rehabilitering. 

Text: Louise Lindertoth

Steph Aiello somnade bakom ratten och var med om en rejäl krock som resulterade i att hon fick en ryggmärgsskada. Hon förlorade känseln och motoriken i sina ben och även delar av motoriken i sina händer. När det var dags att börja rehabiliteringen så förstod hennes fysioterapeut tidigt hur viktigt intresset inom smink och skönhet var för Aiello och tog in sminkborstar i hennes fysioterapi. Det var alltså redan i början av rehabiliteringen som Steph lärde sig att träna på ett sätt att göra makeup som fungerade med hennes nya händer. Kort efter Aiello kommit hem från sin intensivrehabilitering så diagnostiserades hon med cancer och fick börja kämpa för sitt liv ännu en gång. Hennes bakgrund är ingen dans på rosor men det är också detta som gör att hon fått styrka och motivation till att ta sig dit hon är idag - En certifierad makeup artist och influenser som har sina händer som sitt varumärke. Allt detta har hon även åstadkommit med en perfekt vingad eyeliner. 

Steph Aiello, uwalkiglide.com, ”Min skada tar inte en paus för att jag ska kunna leva mitt liv. Så varför ska jag sluta leva mitt liv på grund utav min skada?” - Steph Aiello

Steph tränade på sminkningar och att öppna olika produkter och förpackningar med alternativa metoder, exempelvis med munnen, och gjorde sminkningar som hon postade bilder av på sitt instagramkonto. Hon fick snabbt en stor mängd följare för de uttrycksfulla resultaten av hennes sminkningar. Att visa sina följare sina händer eller hur hon gör när hon sminkar sig var dock inget hon övervägde. 

Det var först när hon var på ett event som heter ”BeautyCon” i Las Vegas, tillsammans med sin vän Chelsie Hill, som ett möte med Tyra Banks fick henne att tänka om. När de sett Tyra på eventet hade Chelsie berättat för Tyra om Stephs bakgrund och visat hennes instagramkonto. Tyra valde då att kalla upp Aiello på scenen och uppmuntrade henne till använda sina händer och sina metoder för makeup som sitt varumärke. Det är så viktigt att belysa det som gör just DIG unik, sa hon till Steph. Från den dagen bjöd Steph in sina följare till ett mer öppet instagramkonto där hon visade sina händer och hur hon använde dem när hon sminkade.

Bild: Instagram @uwalk_iglide. Steph tillsammans med Tyra Banks på skönhetsmässan BeautyCon i Las Vegas.

Steph tillsammans med Tyra Banks på skönhetsmässan BeautyCon i Las Vegas. 

Idag har hon över 110 000 följare på Instagram, hon har också varit ansiktet utåt för Ulta Beauty, en sminkbutik i USA lik Kicks här i Sverige. Hon är en av medlemmarna i dansgruppen ”The Rollettes” tillsammans med grundaren Chelsie Hill. Steph har lanserat egna hjälpmedel i form av grepp till sminkborstar och har bland annat sminkat den professionella surfaren Carissa Moore på hennes bröllopsdag. 

”Jag kan inte ens förklara hur tacksam jag är för Ulta Beauty och var och en av er ... För åtta år sedan, när jag fick reda på att jag var förlamad i händer och ben, trodde jag aldrig att jag kunde drömma så stort. Jag trodde att mina största prestationer skulle vara att mata mig själv och klä mig. Så är det. Det är mina egna vinster ... men denna prestation är för oss, ”skriver hon på Instagram.

”Det är för mina vackra likasinnade som förtjänar att ses och höras i alla branscher. Ulta Beauty hjälper oss att ändra vad som anses vara "normalt" och "vackert". Tack så mycket, och kom ihåg att din resa bara slutar när dina drömmar gör det. Din resa är enbart lika stor som din styrka att gå ur sängen varje morgon. Fortsätt att kämpa! Jag älskar er!” 

Vill du ha koll nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Vill du ha koll på nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Hantera prenumeration

Dela:

Dela: