Sol, skratt och äntligen folkrace igen!

Det var i slutet av september men kändes som högsommar. Platsen var Ytongbanan i Kumla där Jens Larsson driver sin folkracebana för personer med funktionsvariationer. Våra kunder och assistenter som var på plats var taggade till tänderna för att få sladda runt i Vividabilen.

Text & foto: Jonas Norén

Gruppbild på alla deltagare till folkraceaktiviteten i Kumla

Vi hade faktiskt tur med vädret. Solen lyste varm och klar över oss när vi sågs på Ytongbanan i Kumla.

Det är nu över ett och ett halvt år sedan vi hade en fysisk aktivitet med våra kunder och assistenter. Sist sågs vi i ett soligt Romme i början av 2020 och susade ner för backarna.

Sedan hände något och resten är historia.

Därför var vi extra taggade när vi bokade in vår populära folkrace-aktivitet och kände att nu äntligen kan vi ses och ha kul tillsammans igen. Många av oss har varit mer eller mindre isolerade sedan början av 2020 och viljan att träffas som vanligt igen har varit stor. Och det märktes. Vår Vividabil stod redo och racedräkterna kom snabbt på, för nu skulle det bli åka av.

Vår glada kund i folkracebilen

Våra kunder bytte av varandra och fick åka så mycket de orkade. Det var riktigt varmt i bilen, mycket adrenalin och spänning och så krävdes det en del utrustning också vilket gjorde det extra varmt. Det var inte helt lätt att få på sig all utrustning och ibland kändes det instängt med huva och hjälm. Men alla klarade det galant och det var härligt att se deras genuina glädje.

När grillen tändes och det vankades mat tog vi en välförtjänt paus.

Jag passade på att fråga vår kund Viktor och hans familj hur det senaste året har varit. För hans del har det varit ganska normalt. Hans dagliga verksamhet har varit igång i princip som vanligt. Det han har saknat mest är att få träffa sina vänner utanför den dagliga verksamheten. Sedan har han en fin familj som arbetar mycket med Viktor.

Under pandemin har det varit tufft med många assistenter som vabbat eller varit borta med förkylningssymtom, så familjen har fått ta en stor del av arbetet själva. Så har det även varit för många andra familjer inom Vivida också den senaste tiden.

Vår kund sträcker armarna i luften och glad efter att ha kört folkrace. Runt honom står hans familj.

Viktor älskar när det händer saker och säger ja till det mesta när det kommer till aktiviteter och han var själv med nu sist i Romme. Han hoppas att en sådan resa blir av igen till vintern och det hoppas verkligen vi också.

Kanske att det kan bli en till folkrace-aktivitet i vinter. Tänk att få sladda runt på banan med snö och is! Det vore väl något?

Vi är jätteglada att den här dagen blev av och hoppas att vi kan fortsätta med våra aktiviteter framöver i höst, vinter och under kommande år.

Har ni förslag på någon kommande aktivitet? Hör gärna av er till jonas.noren@vivida.se.

Vi ses!

Vår kund tillsammans med assistent
Vår kund som nyss kört folkrace tillsammans med sina två assistenter
Vår kund tillsammans med assistanschef Magnus
Vividabilen på folkracebanan i Kumla

Vill du ha koll nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Vill du ha koll på nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Hantera prenumeration

Dela:

Dela: