Vad betyder ett gott liv?

Alla människor har en önskan att ha det bra, att man har ett meningsfullt och utvecklande liv det som skapar livskvalité, låter inte så konstigt och är en självklarhet för många 2019. Att ta sig ut i solskenet och lägga sig vid en sandstrand är lockande dessa sommardagar och kanske till och med en självklarhet. 

Text: Anders Karlsson - Funktionella Liberaler.
Foto: Pxabay.

Personlig assistent i Sverige som hjälper en kund

Det finns en stor grupp människor som har en helt annan nivå av standard i dagens samhälle. Jag talar om människor med Funktionsnedsättning som alltid är i behov av hjälp av någon annan, ex personlig assistans för att överhuvudtaget klara sin vardag. Tänk tanken att när klockan ringer på morgonen så måste du vänta på att en person kommer in till dig, att gå på toaletten är inte gjort på en handvändning. Det mesta är uppstyrt enligt ett planerat schema för att vardagen ska fungera.

En resa till affären måste planeras med medföljande assistenter, bokning av färdtjänst skall göras i god tid innan avfärd och planering i resan steg för steg är ofta ett krav för att detta ska fungera. Ett gott liv för en person som har funktionsnedsättning, kan vara att få vardagliga saker att fungera överhuvudtaget - det som vi andra tar som självklarhet. Sista minuten resa är inte att tänka på.

För en person med en funktionsnedsättning kan ett gott liv vara att få livsavgörande hjälpinsatser för att ta sig upp på morgonen och göra enkla basala ting möjliga. Dessa basala självklara - strider man idag om för att få behålla...

En tankeställare för den som lever livet utan begränsningar!

Vill du ha koll nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Vill du ha koll på nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Hantera prenumeration

Dela:

Dela: