Assistansens dag 4 juni 2021

Assistansens dag har funnits sedan 2015 för att uppmärksamma och fira de positiva effekterna av assistansreformen. Den instiftades även för att ta bort fokuset på de negativa krafter som påverkat personlig assistans. Vilka instiftade Assistansens dag då? Jo, det gjorde Vivida Assistans!

Text: Jonas Norén, marknadskommunikatör
Foto: Vivida

Vår kund tillsammans med hans assistent en härlig sommardag

Det finns många temadagar på årets 365 dagar. En del har de flesta koll på så som Alla hjärtans dag, Kanelbullens dag, Mors- och Fars dag. Assistansens dag har sedan 2015 kanske glidigt många förbi. Är det något att fira då?

Fira är kanske inte korrekt ordval. För oss som arbetar med personlig assistans, har ett barn i behov av assistans eller själv är beroende av den, betyder den här dagen väldigt mycket. Sedan reformen 1994 har livet underlättats enormt för många människor med en funktionsvariation. De har fått en större frihet och självständighet.

Det mediala fokuset fortsätter att lyfta fusket inom assistansbranschen, och vi seriösa assistansbolag får ofta slåss för vår trovärdighet och bevisa vår legitimitet.

Därför är det extra viktigt att lyfta assistansens betydelse och vikten av assistenternas arbete. Det är ett arbete som kräver mycket av en person vad gäller stöd, service och omsorg.

Dags att slå hål på en myt: vem som helst kan inte bli personlig assistent. Vi anställer heller inte vem som helst. De personer som har förmågan att vara lyhörda mot kundens behov, är strukturerade och kan vägleda kunden och få den att uttrycka sin egen vilja är assistenter vi vill arbeta med.

Vår önskan med Assistansens dag är att få fler att uppmärksamma de positiva effekter som personlig assistans medför samt lyfta assistentyrket till skyarna!

Använd sociala medier och tagga #assistansensdag och var med och påverka du också.

Vill du ha koll nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Vill du ha koll på nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Hantera prenumeration

Dela:

Dela: