Visst nappade det!

Årets fisketur I Norrtäljes skärgård med SFFF (Sveriges Funktionshindrades Frilufts och Fiskeförening) blev en dag fylld med fiske, god mat och gott sällskap!

Text: Micael Fuglevaag Herbozo
Foto: Vivida

Dagen startade med ett stort välkomnande från en väldigt glad hund. Föregående års fisketur var denna hund bara en liten valp men nu hade hunden Ludde växt en del och det gällde även storleken på de “pinnar” han var ute efter.

Bildlänk till film från fisketuren. Bild på båten från ovan i full fart på havet

Väderprognosen dagarna innan såg inte så bra ut som vi hade hoppats på, men som vanligt vet man aldrig hur det blir förrän dagen är framme. Turen var verkligen på vår sida och dagen bjöd på strålande sol med undantag för ett fåtal moln.

Vi väntade in våra kunder och assistenter som skulle anlända och förberedde välkomstfikat. När de väl anlänt och fått i sig lite fika var det dags att ta sig till båten och ut på vattnet. Då hela förläggningen och även båtarna är handikappanpassade, gick det väldigt smidigt. Vi var nu redo för den första fisketuren. Motorn startades och vi for ut på sjön redo för fiske!

Efter ett par minuter i hög fart hittade vår guide den perfekta platsen för att fiska strömming och oj vad det var strömming! Petra Klinteryd från Vivida lyckades fånga massor av strömming och kunderna och deras assistenter fångade strömming så det räcker sommaren ut. Så fort fiskespöet gick ner för en kund gick den andres upp med ett flertal fiskar på kroken. Hinkarna fylldes upp fort och hela gänget fiskade i full fart.

Närbild på infångad strömming

Det var alltså en lyckad första fisketur med en mängd fångster! Man brukar säga att “havet suger” och gör en hungrig. Den här gången var inget undantag. Nu var alla hungriga och det var dags för lunch och fika (igen)!

På bilden grillas det hamburgare!

Här blev vi bjudna på smarriga hamburgare, gott kaffe och kladdig kladdkaka. När vi väl lyckades återhämta oss från maten så var det dags för fisketur nummer två. Denna gång åkte vi inte långt med båten då de större fiskarna höll sig nära. Här nappade gädda och abborre, vilket gjorde hunden Ludde, som var med på båten, lycklig. Tillslut var det dags att dra sig tillbaka då dagen började närma sig sitt slut. Med en påse strömming i handen så tackade vi vår guide Jonas för en fantastisk dag och vi ser fram emot nästa besök!

Bilden visar vår kund Joel tillsammans med sina assistenter på fiskebåten

Vill du ha koll nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Vill du ha koll på nya artiklar? Prenumerera på VIVIDAfeeden här!

Hantera prenumeration

Dela:

Dela: